Skip to main content

RYHMÄT & WORKSHOPIT

Tervetuloa tutustumaan ryhmämuotoisiin terapia-, liikunta- ja hyvinvointipalveluihin!


Strong mom -avoimet tunnit

Strong mom -tunnit ovat äitiysfysioterapeuttien ohjaamia voimaharjoittelutunteja raskaana oleville ja vähintään 8 viikkoa sitten synnyttäneille. Tunti sopii sinulle, joka haluat vahvistaa kehoasi ja saada lisää energiaa arkeen! Vauvan voi ottaa mukaan tunnille. Kurssille voi osallistua myös vaikka synnytyksestä olisi jo vuosia.

Tunneilla treenaamme hyvässä porukassa vahvistaen sekä syviä lihaksia että kehon suuria lihasryhmiä toiminnallisten harjoitteiden avulla. Välineinä käytämme mm. kahvakuulia ja vastuskuminauhoja.

Kurssilta saat jaksamista raskausaikaan ja tukea synnytyksestä palautumiseen, ja opit harjoittelemaan järkevästi raskauden ja synnytyksen aiheuttamat muutokset kehossasi huomioiden. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta voimaharjoittelusta.

Avoimet tunnit kesäkuu:

 • ma 10.6. klo 10-11
 • Ke 12.6 & 19.6. Klo 10-11
 • Su 9.6. & 16.6. Klo 16-17

Avoimet tunnit elo- ja syyskuu:

 • ke klo 10-11 7.8.- 25.9.2024
 • ma klo 10-11 19.8.-23.9.2024

Kurssin suunnittelija: Mirka Katajisto
Ohjaajat: Äitiysfysioterapeutit Jenniina Tulonen, Katri Kautto, Iiris Leskinen & Mirka Katajisto

Hinta: 135 euroa (10-kerran kortti), 70 euroa (5-kerran kortti) ja 15 euroa kertamaksu

Maksutapoina myös Smartum Pay, ePassi ja Edenred (Mirka Katajisto).
Lisätietoja/maksuasiat:
mirka@mirkakatajisto.fi

Voit varata paikan haluamillesi tunneille suoraan ajanvarauskalenteristamme ja suorittaa maksun mobilepaylla numeroon 28018. Maksusta voi suorittaa myös osan liikuntaedulla ja osan mobilepaylla.

Huom! Ilmoita 5- ja 10-kortin ostostasi Mirkalle mirka@mirkakatajisto.fi niin hän lisää nimesi listalle, joka on kurssin ohjaajalla. Tullessa tunnille, ilmoitat ohjaajalle nimesi, niin hän merkitsee käyntisi listaan.

Vauvahierontakurssi
(2 x 90min kurssi) 

Tervetuloa yhdessä vauvasi (3 vko-11 kk) kanssa oppimaan vauvahieronnan taito Vauvan vierellä -vauvahierontakurssille! Kahden kurssikerran aikana opettelemme koko vauvan hieronnan, johon yhdistämme myös vyöhyketerapeuttisia keinoja hoitaa vauvaa. Kurssin ohjaa fysioterapeutti Maria Jokela, joka on erikoistunut itkuisten vauvojen hoitoon.

Kurssilla opit:

 • kuinka helpotat vauvasi vatsavaivoja
 • rauhoitat vauvaasi
 • tuet vauvan motorista kehitystä
 • helpotat tukkoisuutta
 • helpotat vauvan oloa hampaidenteko-vaiheessa
 • saatat parantaa vauvan unenlaatua.

Hinta: 79e (2 x 90min)
Kurssin hintaan kuuluu Vauvan vierellä -vauvahieronnan verkkokurssi, josta pääset kertaamaan ja syventämään lähikurssilla opittuja asioita (arvo 79€).
Lisätietoja: maria@aitiysfysioterapeutti.fi

 

Lasten luova tanssi 4-6 -vuotiaat 
(Kevään 2024 kausi on päättynyt)

Lasten luova tanssi sopii kaikille 4-6 vuotiaille. Luovassa tanssissa tavoitteena on, että lapsi löytäisi oman kehonsa kaikkine mahdollisuuksineen sekä oppisi käyttämään kehoaan itsensä ilmaisuun. Luovan tanssin ja liikkeen harjoitukset, joissa ei ole oikeaa eikä väärää, mahdollistavat onnistumisen ja vapautumisen kokemuksia, sekä opettavat lapsia hyväksymään ja arvostamaan erilaisuutta. Lisäksi tanssin oma-aloitteinen, aktiivinen toiminta, sekä liikekokeilut sekä havainnointi lisäävät ja kehittävät lapsen luovuutta.

Lasten luovan liikkeen tunnit alkavat aina pysähtymisestä ja liikepiiristä. Tämän jälkeen tunti koostuu erilaisista liike- ja kehotietoisuusharjotteista, leikeistä, mielikuvamatkoista ja loppuu aina rentoutumiseen, pysähtymiseen ja loppupiiriin. Tunneilla liikutaan yleensä musiikin inspiroimina. Luovuus ja improvisointi ovat tuntien kantava voima, joten lapset saavat olla osana kehittämässä tanssihetken kulkua. Käytän tunneilla tanssin ja liikkeen tukena erilaisia kuvia ja kortteja, huiveja, piirtämistä ym.

Luova tanssi mahdollistaa autenttisen tavan ilmaista haastaviakin tunteita. Tanssi ei kuitenkaan toimi vain tunteiden ilmaisun kanavana vaan se lisää lapsen omaa kehotietoisuutta. Voimistuvan kehotietoisuuden myötä lapsi voi päästä lähemmäs omien tunteiden tiedostamista ja kohti muiden itsesäätelykykyjen kehittymistä.
Näin ollen tanssi vahvistaa lapsen käsitystä itsestään ja auttaa oman kehon, mielen ja tunteiden hallinnassa.

Ohjaaja: Roosa Kanerva
Hinta: 100e (10 kertaa)
Maksutapoina myös ePassi ja Smartum.
Lisätietoja: roosa.kanerva@tuulentanssi.fi

Elämäni ihme – raskausajan jooga
(Kevään 2024 kausi on päättynyt)

Kurssi sopii kaikille raskaana oleville liikunta- tai joogataustasta riippumatta. Kurssi ohjaa sinut pehmeästi läpi raskauden, valmistaa synnytykseen sekä auttaa synnytyksessä ja raskausajasta palautumisessa. Kurssille voit osallistua raskausviikolta 12 aina raskauden loppuun saakka.

Kurssin hyödyt:

 • teet jooga-asanoita turvallisesti raskauskeholle ja sinulle sopivasti mukailtuna
 • opit erilaisia kehoa ja mieltä rentouttavia hengitystekniikoita, jotka auttavat sinua raskausaikana ja synnytyksessä
 • saat pehmeyttä lantionpohjaan. Joustava lantionpohja helpottaa synnytystä ja palautumista
 • vahvistat kehoa, jotta palautuminen raskaudesta olisi nopeampaa ja helpompaa
 • rentoudut ja saat itsellesi pienen hengähdyshetken
 • valmistat mielesi synnytykseen ja lapsen tuloon
 • annat itsellesi aikaa hyväksyä raskauden tuomat keholliset muutoksia
 • tuot tilaa kehoosi, joka auttaa raskauden tuomiin kipuihin ja kolotuksiin

Ohjaaja: Jaana Kokkonen
Hinta: 80e (4 kertaa)
Maksutapoina myös: Smartum Pay, ePassi ja Edenred (Yoga by Jaana K)
Kokeilutunnille/Lisätietoja: jaana@yogabyjaanak.com 

 

Liikkeellä hyvää oloa – liikkuvuuskurssi 
(Kevään 2024 kausi on päättynyt)

Liikkeellä hyvää oloa – koko vartalon liikkuvuustunti, joka soveltuu kaikille, myös raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Vauvatkin ovat tervetulleita tunnille.

Onko keho jumissa ja hyvän asennon löytäminen vaikeaa raskauden jälkeen? Tai onko lihaskuntotreeni kunnossa, mutta liikkuvuusharjoittelulle ei jää aikaa tai inspiraatiota? Tarvitsetko lounasajalle kevyen harjoituksen tai lapsen päiväuniajalle palauttavaa liikettä? Tällä monipuolisella kurssilla opit erilaisia tapoja tehdä liikkuvuuharjoitteita koko keholle – tervetuloa!

Kurssi sopii kaikille, myös raskaanaoleville sekä synnyttäneille. Asennoista ja harjoitteista on aina tarjolla vaihtoehtoja.

Ohjaajana: Iiris Leskinen
Hinta: 55€ (Liikuntaedut Edenred sekä Smartum käyvät myös). Kurssi maksetaan ensimmäisellä kerralla.
Lisätietoja: fysioiiris@gmail.com

Mama&Baby jooga
(Kevään 2024 kausi on päättynyt)

Mama&baby joogakurssi äideille, mihin vauvat ovat tervetulleita. Uutta elämää ihmetellessä on voimaannuttavaa tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksia ja tuoda samalla liikettä kehoon.

Äitiyden alkuvaiheessa ja lasta ruokkiessa keho joutuu koville ja usein toistamme liikkeitä vain toisella puolen kehoa. Tämän luoma epätasaisuus kehossa aiheuttaa jumeja ja kipuja, joihin usein auttaa pienikin liike. Kurssin harjoitukset ovat pehmeitä ja palauttavat kehoa lempeästi synnytyksen jälkeen. Kurssille voit osallistua missä kohtaa tahansa vauvavuotta.

Kurssilta saat:

 • liikettä kehoon
 • apua raskauden ja synnytyksen jälkeisiin jumeihin
 • ohjatun joogaharjoituksen ja rentoutushetken vauva vierelläsi
 • paikan tavata muita vauvojen äitejä
 • tukea omannäköisen äitiyden elämiseen

Ohjaana: Jaana Kokkonen
Hinta: 65e (4 kertaa)
Maksutapoina myös: Smartum Pay, ePassi ja Edenred (Yoga by Jaana K)
Kokeilutunnille/Lisätietoja: jaana@yogabyjaanak.com

äitiysjooga_raskausjooga_äiti_vauvajooga_jaana_kokkonen.jpg