TMD-fysioterapia ja purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronnalla voidaan helpottaa pään- ja leuan alueen kiputiloja. Purentalihasten hieronnassa purentalihaksia käsitellään ulkoisesti sekä yksilöllisen tarpeen mukaan suun sisäpuolelta. Lisäksi hieronnassa voidaan käsitellä niska-hartiaseutua, kallonpohjaa sekä pään,- kaulan ja kasvojen aluetta.

TMD-fysioterapia on purentaelimistön kipuun ja toimintahäiriöihin (temporomandibular disorders) erikoistunutta fysioterapiaa. TMD:n tavallisimpia oireita ovat leukanivelten tai puremalihasten kipu, leukaniveläänet, leukojen väsyminen ja jäykkyys, suun rajoittunut avaaminen ja alaleuan liikehäiriöt. Muita oireita ovat mm. päänsärky, kasvokipu ja korvakipu. TMD-vaivat ovat yleisiä ja ne ovat hammassäryn jälkeen tavallisin suun ja kasvojen alueen kiputila.

Pään ja leuan alue tuntuvat usein aamuisin kipeiltä, jos hampaiden narskuttelu eli bruksaus tai hampaiden yhteen pureminen on voimakasta yöllä. Päivä-ja/tai yöbruksaamisen seurauksena myös niska-ja hartiaseudulle voi tulla erilaisia kiputiloja. Myös puhe- ja esiintymistyötä tekeville purentalihasten käsittely voi olla todella tarpeellinen hoitomuoto työkyvyn ylläpitämisessä. Vastaanoton yhteydessä ohjaan sinulle kotiharjoitteet itsehoitoon yksilöllisen tilanteesi mukaisesti.

Varaanko ajan hierontaan vai äitiys- tai lantionpohjan fysioterapiaan jos minulla on haasteita niin lantion alueella kuin purentaelimistössä?

Purentalihakset ovat yhteydessä lantionpohjan lihaksiin sidekudoskalvojen eli faskioiden kautta. On hyvä tiedostaa, että niin kipu kuin stressi voivat osaltaan lisätä lihasten jännitystä koko kehossa, kuin myös aiheuttaa/lisätä hampaiden yhteen puremista tai narskuttelua, mikä taas voi lisätä kireyttä ja toimintahäiriöitä myös lantionpohjassa.

Voit varata halutessasi ajan myös ensin äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan, jos koet haasteita niin purentaelimistön kuin lantion alueen kanssa ja räätälöidään fysioterapia sekä hierontakäynnit sinun tarpeiden mukaan yksilöllisesti.

Purentalihasten hieronta

  • 45 min  60 €
  • 60 min  70 €

TMD-fysioterapia

  • 60 min  85 €
Varaa aika purentalihasten hierontaan tai TMD-fysioterapiaan
Fysioterapeutti_Johanna_Tossavainen