LymphaTouch® -hoito osana kokonaisvaltaista fysioterapiaa?

LymphaTouch®-menetelmän hoitovaikutus perustuu alipaineeseen sekä mekaaniseen värinään, jolla voidaan hoitaa lempeästi sekä miellyttävästi mutta tehokkaasti sekä tuoreita että vuosikymmeniäkin vanhoja arpia ja muita vaivoja. Hoidon ansiosta mahdollinen turvotus laskee, kipu, kireys ja koettu epämiellyttävyys alueella vähenee ja nivelten liikelaajuus kasvaa.

LymphaTouch® sopii erinomaisesti esimerkiksi lymfaödeeman, leikkausten jälkeisen turvotuksen sekä arpien hoitoon. Tyypillisimpiä hoidettavia arpia vastaanotolla on sektioarvet, rintasyöpä- ja muut leikkausarvet, palovammat, fibroosit sekä muut ruhjeet. LymphaTouch®-hoito edistää hoidettavan alueen hapettamista ja imunestekiertoa, millä voidaan edistää haavan parantumista ja ennaltaehkäistä kiinnikkeiden muodostumista. Fysioterapia kannattaa aloittaa jo ennen mahdollisista leikkausta. Leikkauksen jälkeen hoito kannattaa myös aloittaa mahdollisimman pian, mutta liian myöhäistä aikaa fysioterapialle tai hoidolle ei myöskään ole. 

Hoito tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa, aktivoi lymfajärjestelmää, mahdollistaa kudoksen laajentamisen ja venyttämisen, tukee ja tehostaa kehon omia toimintoja ja paranemisprosesseja sekä lisää luottamusta omaan kehoon ja sen paranemisprosessiin. Hoitokäyntien määrä määrittyy aina yksilöllisesti. Hoito on usein asiakkaalle huojentava kokemus, sillä hoidon vaikutus voi olla nähtävissä jo ensimmäisellä hoitokerralla.

LymphaTouch®-hoitoja Yhdessä terapiapalveluilla tarjoaa Johanna. Hoidon voi sovitusti yhdistää myös Johannan muihin tarjoamiin palveluihin, kuten TMD- tai kipufysioterapiaan sekä fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen.

LymphaTouch®– hoitoon sisältyy kattava alkuhaastattelu, tutkiminen, hoito sekä LymphaTouch®-laitteella että manuaalisesti sekä tarvittaessa kotiharjoitteiden ohjaus. Tulethan ensikäynnille noin 10 minuuttia etukäteen, että ehdit täyttämään esitietolomakkeen rauhassa.

Halutessasi voit hyödyntää käyntimaksuissa ePassia, Smartumia sekä Edenrediä samoin kuten kaikissa hieronta- ja fysioterapiapalveluissamme. Palvelun voit ostaa myös lahjaksi!

 

Hoidon tavoitteet

 • Tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa
 • Aktivoida lymfajärjestelmää
 • Mahdollistaa kudoksen laajentamisen ja venyttämisen lempeästi mutta tehokkaasti
 • Lievittää kipua ja kireyden tunnetta
 • Varmistaa hyvä nivelten ja lihasten hyvä yhteistoiminta
 • Lihasten ja nivelten poikkeavan kuormituksen vähentäminen
 • Lievittää koettua haittaa sekä parantaa asiakkaan toimintakykyä
 • Tukea ja tehostaa kehon omia toimintoja ja paranemisprosesseja
 • Lisää luottamusta omaan kehoon ja sen paranemisprosessiin
Varaa aika Johannan vastaanotolle

Lymphatouch® -hoito arpien hoidossa

LymphaTouch® -arpikäsittelyssä alipaineen sekä mekaanisen värinän avulla voidaan pehmentää sekä ennaltaehkäistä tehokkaasti mutta lempeästi arpikudosten kudoskiinnikkeitä tavoitteena parantaa kudoksen elastisuutta ja joustavuutta.

LymphaTouch® -arpikäsittelyssä käynti alkaa esitietolomakkeen täyttämisellä ja haastattelulla, jonka jälkeen tutkitaan sekä arven että ympäröivän kudoksen liikkuvuutta ja ihotuntoa. Arven käsittelyssä hyödynnetään sekä manuaalisia tekniikoita että LymphaTouch® -laitetta.

Asiakkailta saadut palautteet LymphaTouch® -hoidosta ovat olleet positiivisia. Hoidon aikana ja jälkeen asiakkaat ovat kuvailleet hoitoa tehokkaaksi, miellyttäväksi, hassun tuntuiseksi, kevyesti venyttäväksi sekä turvalliseksi. Hoidon jälkeen koettu arpialueen kutina, kiristys sekä tuntopuutokset ovat vähentyneet, liikkuvuuden ja toiminnallisuuden koetaan lisääntyneen sekä myös ulkonäkö koetaan muuttuneen usein jo ensimmäisen hoidon sekä myöhemmin vielä lisää ohjattujen kotiharjoitteiden myötä. Arven päälle muodostuvan pussin, kohoumien tai arven vetäytyminen kuopalle ovat sellaisia, joita voidaan havainnoida vastaanotolla sovitusti myös ennen- ja jälkeen kuvien kautta.

Hoitojen määrä määräytyy yksilöllisen arvion mukaan, mutta jo yksi käynti voi tehdä selkeän muutoksen arpialueelle. Useimmiten esimerkiksi sektioarven hoidossa, käyntejä tarvitaan parhaimmillaan vain muutama.

 

Hoidon tavoitteet

 • Pehmentää ja ennaltaehkäistä arpikiinnitteitä
 • Palauttaa ihotuntoa ja hermotuksen toimintaa
 • Tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa
 • Aktivoida lymfajärjestelmää
 • Mahdollistaa kudoksen laajentamisen ja venyttämisen lempeästi mutta tehokkaasti
 • Lievittää kipua, kutinaa ja kireyden tunnetta
 • Lievittää koettua haittaa sekä parantaa asiakkaan toimintakykyä
 • Tukea ja tehostaa kehon omia toimintoja ja paranemisprosesseja
 • Lisää luottamusta omaan kehoon ja sen paranemisprosessiin
Varaa aika Johannan vastaanotolle

Varaanko ajan kipu- tai TMD-fysioterapiaan, LymphaTouch® -hoitoon vai äitiys- tai lantionpohjan fysioterapiaan jos minulla on haasteita useammalla osa-alueella?

Voit varata käynnin mille tahansa Johannan ensikäynnille (75min), niin räätälöidään fysioterapia sekä mahdolliset LymphaTouch® -hoidot sinun tarpeiden mukaan yksilöllisesti.

Jäikö kysyttävää? Laita Johannalle viestiä!