Hieronta

Hieronnassa asiantuntevat fysioterapeuttimme hoitavat kehon kipu- ja kireystiloja manuaalisen terapian keinoin. Hierontaan voi tulla myös ennaltaehkäisevällä ajatuksella sekä silloin kun kaipaa omaa aikaa ja rentoutumista. Jos kaipaat purentaelimistön hierontaa, varaathan ajan TMD-fysioterapiaan erikoistuneelle fysioterapeutillemme. Jos olet raskaana voit valita joko odotusajan kivunhoito tai raskaushieronnan. Lue lisää alta!

Hieronta- sekä fysioterapiapalveluiden maksamisessa voit hyödyntää myös ePassi, Smartum sekä Edenred sovelluksia. Hierontalahjakortti on myös mitä ihanin lahjaidea läheisellesi!

Varaa aika hierontaan

Odotusajan kivunhoito

Odotusajan kivunhoito kannattaa valita, kun sinulla on lantionalueen kipuja, liitoskipuja, alaselän kipuja, vatsan supisteluherkkyyttä tai esimerkiksi voimakasta närästystä. Kivunhoito pohjautuu tutkimiseen ja haastatteluun, jossa selvitetään syyt kivuille. Hoidossa hyödynnetään useimmiten kehon hoitamista manuaalisesti, kuten hierontaa, faskiakäsittelyä ja lempeitä kehoa tasapainottavia otteita. Kivunhoidon keinona voidaan käyttää myös mm. kinesioteippausta. Lisäksi saat tarvittaessa kotiharjoitteet, jotka tukevat hoitoa. Lue lisää odotusajan kivunhoidosta täältä.

 

Varaa aika odotusajan kivunhoitoon

Raskaushieronta

Raskaushieronnalla voidaan auttaa odottajan kehoa ja mieltä rentoutumaan. Hoito toteutetaan yksilöllisesti odottajan kehon oireet huomioiden. Hieronnassa voidaan keskittyä lihasjännitysten laukaisemiseen tai turvotuksen vähentämiseen. Lisäksi esim. liitoskipuja voidaan helpottaa kevyellä mobilisoinnilla sekä kotona tehtävillä lepoasennoilla. Raskaushieronnalla voidaan myös valmistaa odottajan kehoa synnytykseen. Hieronnan yhteydessä voidaan myös ohjata harjoitteita, jotka auttavat vauvan pääsemiseen optimaaliseen asentoon. Hieronnassa huomioidaan koko hoidon ajan kohdussa oleva vauva, ja myös vatsan alue hierotaan, jos odottaja haluaa. Asentotyynyillä on raskausaikanakin mahdollista löytää miellyttävä asento. Hierontaa tehdään pääsääntöisesti kylkimakuulla ja puoli-istuvassa asennossa.

Varaa aika raskaushierontaan

Synnytyksen jälkeinen hieronta

Synnytyksen jälkeisellä hieronnalla voidaan nopeuttaa raskaudesta sekä synnytyksestä palautumista. Synnytyksen jälkeen lihasjännitystä voi syntyä erityisesti niska-hartiaseutuun vauvan kantamisesta sekä vauvan ruokinta- ja imetysasennoista johtuen. Lisäksi alaselkä ja lantion alue saattavat kipeytyä. Hieronnalla ja kevyellä mobilisoinnilla voidaan lieventää näitä vaivoja. Hierontaan voit tulla heti, kun sinusta tuntuu hyvältä. Jos et pysty vielä olemaan vatsamakuulla esimerkiksi leikkausarven tai arkojen rintojen takia, voidaan hieronnassa käyttää apuna asentotyynyjä.

Varaa aika

Lahjaksi?

Tilaa lahjakortti sähköpostitse valitsemaltasi ammattilaiselta

Valitse ammattilainen