Henkilökunta

Lue lisää meistä klikkaamalla kuvaa!

Maria Jokela

Äitiysfysioterapeutti

Olen Maria, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeuttisi. Olen erikoistunut äitien hoitoon raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Äitien lisäksi hoidan myös vauvoja ja lapsia. Äitiysfysioterapian ja vauvojen hoidon maailmaan minut on kuljettanut omat haasteeni synnytyksestä palautumisessa sekä vauvavuodessa. Työssäni hyödynnän fysioterapian menetelmien lisäksi faskiakäsittelyä, vyöhyketerapiaa sekä lempeitä osteopaattisia ja kraniosakraalisia tekniikoita.

Raskausaikana äidin keho tarvitsee usein hoitoa sekä lempeitä harjoitteita, joiden avulla voit hyvin ja joiden avulla kohtuvauva saa paremman mahdollisuuden optimaaliseen asentoon. Raskausajan ongelmista erilaiset kivut, turvotus, lantionpohjan toimintahäiriöt ja jännittyneisyys, närästys, ummetus ja peräpukamat ovat myös oireita, joita voidaan usein fysioterapian keinoin helpottaa. Ohjaan sinua mielelläni myös synnytyksen lääkkeettömien kivunlievitysmenetelmien, kuten gua sha -kamman, TENS-sähköstimulaation sekä rebozo-liinan käytössä.

Synnytyksen jälkeisenä aikana autan kehoasi löytämään uuden tasapainon. Monesti äidit hyötyvät terapiasta, jossa autetaan esimerkiksi lantiota, rintakehää ja sisäelimiä löytämään uudelleen tasapaino. Useimmiten tarvitaan myös kehon käsittelyä kotiharjoitteiden lisäksi, jotta kehosi saa mahdollisuuden palautua. Äidin niin toivoessa teen vastaanotolla fysioterapeuttisen sisätutkimuksen ja tarpeen mukaan lantionpohjaa voidaan tutkia myös EMG-laitteella. Jos tarvitset apua esimerkiksi erkauman kuntouttamiseen, lantionpohjan löytämiseen, rentouttamiseen tai esimerkiksi sektio- tai episiotomia-arven käsittelyyn olet tervetullut vastaanotolleni.

Äitien ja lasten hoitoon liittyvät täydennyskoulutukseni vuodesta 2016 alkaen
- ISM Women's Health, fysioterapeutti Diane Lee
- Äitiysfysioterapian koulutukset, fysioterapeutti Ira Rissanen ja Suomen äitiysfysioterapeutit ry
- Lantionpohjan perus- ja jatkokoulutus sekä palpaatiokoulutus, Pelvicus ry
- Holistic Treatment of the Pregnant and Postpartum Body, fysioterapeutti Lynn Schulte
- Spinning Babies, Jennifer Walker
- My Fascia -koulutus (sis. vauvojen ja lasten hoito)
- Mobilisointi- ja MET-tekniikat, osteopaatti Nora Seppä
- Raskaushieronnan koulutus, fysioterapeutti Terhi Elo
- Vauvahierontakoulutus, fysioterapeutti Terhi Elo
- Modernin vyöhyketerapian opinnot, Kairon

Yhdessä Äitiys- ja perhepalvelut on yksi toteutunut unelmani, ja jos mietit, mitkä tiimimme palveluista voisi sopia teidän tarpeisiinne parhaiten, voit olla minuun yhteydessä. Pyrimme täydentämään toisiamme ja tukemaan perheiden hyvinvointia helposti lähestyttävällä tavalla. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Mirka Katajisto

Fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti

Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja suuntautunut erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen. Äitiysfysioterapian saralla teen eniten töitä asiakkaiden kanssa, joilla on suorien vatsalihasten erkaumaa sekä lantio- ja rankaperäisiä kiputiloja. Olen perehtynyt myös kaularangan sekä purentaelinten ongelmien kuntoutukseen. Kouluttaudun tänä vuonna lisäksi lantionpohjan fysioterapeutiksi, jotta voisin palvella asiakkaitani entistä kokonaisvaltaisemmin.

Fysioterapeutin työn ohella ohjaan erilaisia liikuntaryhmiä, mm. synnyttäneille naisille suunnattua Keskivartalo kuntoon -ryhmää. Ohjauksessani olen lempeä mutta tarkka, ja painotan oman kehon kuuntelua sekä kunnioittamista. Synnytyksestä toipuminen vie aikaa, ja kokonaisprosessiin vaikuttaa paljolti myös unen ja ravinnon laatu. Kanssani voit aloittaa turvallisesti liikkumisen niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin yksilöllisen ja asiantuntevan valmennuksen avulla. Vastaanotolleni voit tulla myös rentouttavan hieronnan merkeissä.

Vastaanotolleni ovat tervetulleita niin miehet kuin naisetkin, ajat perjantaisin sekä sopimuksen mukaan!

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Greta Rossi

Doula, imetysohjaaja ja hypnosynnytysvalmentaja

Hei! Olen Greta, neljän lapsen äiti, imetysohjaaja (WHO) sekä doula. Ennen tälle polulle astumista olen omaksunut erilaisia näkökulmia ja osaamista itselleni kahden erilaisen ammatin avulla opettajana (FM) ja kosmetologina (erityisosaamisena hierontahoidot). Doulana kouluttaudun jatkuvasti lisää.

Olen kokenut neljä henkisesti hyvin erilaista raskautta ja synnytystä, jotka ovat antaneet minulle viisautta ymmärtää, kuinka erilaisia voivat samankin ihmisen kohdalla olla valinnat, jotka kulloinkin tuntuvat luonnollisilta ja oikeilta. Päätökset ja tulkinnat syntyvät sen hetkisen parhaan tietomme valossa ja se, mikä edellisessä odotuksessa tai imetyksessä tuntui hyvältä, voi ajan saatossa muokkautua ja toivomme mahdollisesta seuraavasta kerrasta erilaista. Jokainen kokemus on ainutlaatuinen.

Työhöni ja kykyyni empaattisella tavalla ymmärtää erilaisia kokemuksia vaikuttaa paljon se, että olen kokenut omissa odotuksissani ja synnytyksissäni sekä äitiydessä myös harmaampia sävyjä. Olen saanut kokea myös sen, miltä tuntuu eheyttävä, voimaannuttava synnytys.

Synnytys voi olla ihana kokemus. Näen sen ennen kaikkea henkisenä matkana, siirtymänä yhdestä elämänvaiheesta ja todellisuudesta toiseen. Doulana minulle on sydämen asia, että sinä tulet kuulluksi omassa synnytyksessäsi. Elämäsi tärkeimmällä matkalla olen sinua varten, tuttuna tukihenkilönä sinulle ja kumppanillesi/tukihenkilöllesi. Olen läsnä henkisenä, emotionaalisena ja fyysisenä tukena, sanoittamassa synnytyksen kulkua, auttamassa löytämään sinulle sopivia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja synnytykseesi, tukemassa vanhemmuuden alkutaipaleella, valintojanne kunnioittaen, teidän näköisenne vanhemmuuden tiellä.

Luonnollinen synnytys ei ole välttämättä lääkkeetön, vaan juuri sinun näköisesi. Siinä saat toteuttaa omaa luontoasi synnyttäjänä. Myös sektiosynnytys voi olla luonnollinen synnytys, kun se on lääketieteellisesti perusteltu sinulle sopivaksi ja tiedät, mitä tapahtuu. Minun tehtäväni on huolehtia siitä, että pysähdyt pohtimaan itseäsi, kuulemaan kehosi tarpeita, jo ennen synnytystä. Että tiedät, mitä tapahtuu. Tuen sinua uskaltamaan. Uskaltamaan olla voimakas ja upea sinä elämäsi tärkeimmän asian äärellä odottajana, synnyttäjänä, imettäjänä ja vanhempana.

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Greta Rossi

Doula ja imetysohjaaja

045 6720 918
greta@gretarossi.fi
www.gretarossi.fi

Jenni Heikkilä

Kätilö-terveydenhoitaja

Hei! Olen kätilö, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja sekä imetysohjaaja. Päivätyöni on äitiys- ja lastenneuvolassa, tällä hetkellä olen kuitenkin hoitovapaalla; kotona minut pitää kiireisenä kaksi touhukasta tyttöä. Olen onnekkaassa asemassa, sillä saan tehdä unelmatyötäni. Haaveilin terveydenhoitajan työstä lastenneuvolassa, mutta opintojen edetessä tajusin pian kuinka kiinnostavaa ja ihmeellistä myös raskausaika ja vauvan syntymä ovatkaan ja halusin oppia lisää. Niinpä valmistumisen jälkeen opiskelin myös kätilöksi ja hyvä niin! Neuvolatyössä saan kulkea perheiden rinnalla eri elämänvaiheissa ja olla tukena heille raskausaikana ja vauvan syntymän jälkeen, taaperosta leikki-ikään. Neuvolatyön lisäksi minulla on työkokemusta prenataaliselta synnytysvuodeosastolta, jossa esimerkiksi käynnistetään synnytyksiä ja hoidetaan erilaisia raskausajan ongelmatilanteita.

Olen käynyt koulutuksia vesisynnytyksestä ja Gua Sha- hieronnasta (Gua Shaa käytetään esimerkiksi synnytyskipujen hoidossa) sekä synnytyskokemuksen ja synnytyspelon käsittelystä. Jokaisella naisella ja perheellä on oikeus saada turvallisuuden tunne, hyvää oloa ja luottamusta omaan kehoon raskausaikana, synnytyksessä sekä vauva-arjessa. Haluan tukea saavuttamaan näitä, perheen haluamalla tavalla. Autan esimerkiksi synnytykseen valmistautumisessa, synnytykseen liittyvän jännityksen ja pelon kohtaamisessa (ensi- ja uudelleensynnyttäjät) sekä ohjaan imetysongelmissa ja käytännön vauva-arjen haasteissa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Synnytysvalmennus (yksilö- ja ryhmä), synnytyssuunitelma, synnytyspelkokeskustelu, imetysohjaus, vauvan hoitoon liittyvä ohjaus.

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Jenni Heikkilä

Kätilö-terveydenhoitaja

040 8413 923
jennimari.heikkila@gmail.com
Jenni Facebookissa »