Skip to main content

Henkilökunta

Lue lisää meistä klikkaamalla kuvaa!

Maria Jokela

Äitiysfysioterapeutti

Olen Maria, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Olen erikoistunut äitien hoitoon raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Äitien lisäksi hoidan myös vauvoja ja lapsia. Äitiysfysioterapian ja vauvojen hoidon maailmaan minut on kuljettanut omat haasteeni synnytyksestä palautumisessa sekä vauvavuodessa. Työssäni hyödynnän fysioterapian menetelmien lisäksi faskiakäsittelyä, vyöhyketerapiaa sekä lempeitä osteopaattisia ja kraniosakraalisia tekniikoita.

Raskausaikana äidin keho tarvitsee usein hoitoa sekä lempeitä harjoitteita, joiden avulla voit hyvin ja joiden avulla kohtuvauva saa paremman mahdollisuuden optimaaliseen asentoon. Raskausajan ongelmista erilaiset kivut, turvotus, lantionpohjan toimintahäiriöt ja jännittyneisyys, närästys, ummetus ja peräpukamat ovat myös oireita, joita voidaan usein fysioterapian keinoin helpottaa. Ohjaan sinua mielelläni myös synnytyksen lääkkeettömien kivunlievitysmenetelmien, kuten gua sha -kamman ja rebozo-liinan käytössä.

Synnytyksen jälkeisenä aikana autan kehoasi löytämään uuden tasapainon. Monesti äidit hyötyvät terapiasta, jossa autetaan esimerkiksi lantiota, rintakehää ja sisäelimiä löytämään uudelleen tasapaino. Useimmiten tarvitaan myös kehon käsittelyä kotiharjoitteiden lisäksi, jotta kehosi saa mahdollisuuden palautua. Äidin niin toivoessa teen vastaanotolla fysioterapeuttisen sisätutkimuksen ja tarpeen mukaan lantionpohjaa voidaan tutkia myös EMG-laitteella tai kuvantavalla ultraäänilaitteella. Jos tarvitset apua esimerkiksi lantionpohjan kiputiloissa, lantionpohjan löytämisessä, erkauman kuntouttamisessa tai esimerkiksi sektio- tai episiotomia-arven käsittelyssä olet tervetullut vastaanotolleni.

Naisten ja lasten terapiaan liittyvät täydennyskoulutukseni vuodesta 2016 alkaen

Pudendal Neuralgia & Complex Pelvic Pain Solutions, ft Tracy Sher
Integrated Systems Model, Women's Health, ft Diane Lee
Low Pressure Fitness Level 1 (Hypopressive-tekniikkaa voidaan hyödyntää esim. laskeumien kuntoutuksessa), PhD Tamara Rial
Äitiysfysioterapeutin kliiniset perustaidot, lääkäri Jouko Heiskanen, Suomen äitiysfysioterapeutit ry
Äitiysfysioterapian koulutukset perus- ja jatkokoulutukset, ft Ira Rissanen ja Suomen äitiysfysioterapeutit ry
Lantionpohjan perus- ja jatkokoulutukset sekä palpaatiokoulutus, Pelvicus ry
Sukellus naiseuteen, ft Anu Parantainen, kätilö Anu Lampinen, Suomen äitiysfysioterapeutit ry
Holistic Treatment of the Pregnant and Postpartum Body, fysioterapeutti Lynn Schulte
Spinning Babies, Jennifer Walker
My Fascia -koulutuskokonaisuus (sis. vauvojen ja lasten hoito), MyFascia Oy
Mobilisointi- ja MET-tekniikat, osteopaatti Nora Seppä
Raskaushieronnan koulutus, fysioterapeutti Terhi Elo
Baby Balance -vauvahieronta, perushoito, refluksi ja pään hoito, hengitys- ja ääntöväylät, Balance Care Oy
Modernin vyöhyketerapian opinnot, Kairon

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Mirka Katajisto

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapian maailma vei minut mennessään muutama vuosi sitten. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2009, ja tehnyt sen jälkeen pääasiassa tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa sekä ohjannut liikuntaryhmiä, mutta omien raskauksien ja synnytysten myötä huomasin, kuinka paljon täsmällisempää ohjausta ja hoitoa juuri odottajat ja synnyttäneet tarvitsisivat osakseen.

Matkallani olen huomannut, että erityisesti synnyttäneillä on runsaasti epävarmuutta keskivartalon ja lantionpohjan palautumisen suhteen sen lisäksi, että moni odottaja ja synnyttänyt kärsii usein turhaan vaivoista, joihin voitaisiin oikeanlaisella ohjauksella ja hoidolla vaikuttaa. Toivoisinkin, että naiset hoitaisivat itseään enemmän läpi koko elämän, ja esimerkiksi virtsankarkailuun, keskivartalon toiminnan ongelmiin ja kehon kiputiloihin haettaisiin apua! Kokemukseni mukaan oikeanlainen harjoittelu yhdistettynä kehoa kuuntelevaan, manuaaliseen hoitamiseen takaa usein parhaimman lopputuloksen.

Koulutan itseäni jatkuvasti ja olen kiinnostunut ymmärtämään ihmiskehoa kokonaisuutena. Hoidan työssäni erityisesti suorien vatsalihasten erkaumaan sekä keskivartalon ja lantionpohjan toimintaan liittyviä haasteita, mutta ennen kaikkea hoidan Sinua - lempeydellä ja yksilöllisesti tarpeitasi kuunnellen. Haluan tukea Sinua kehosi ymmärtämisessä ja sopivien itsehoitokeinojen löytämisessä. Käytän keskivartalon ja lantionpohjan tutkimisessa sekä harjoittelun suunnittelun apuna reaaliaikaista kuvantavaa ultraäänilaitetta, jonka avulla myös Sinun on helpompi hahmottaa kehosi toimintaa. Teen myös lantionpohjan sisätutkimuksia aina tarpeen ja
asiakkaan toiveiden mukaan.

Tämän lisäksi osaamisalueitani ovat erilaisten arpien käsittely sekä kehon kiputilojen hoitaminen faskiakäsittelyn ja esimerkiksi kinesioteippauksen avulla niin odotusaikana kuin synnytyksen jälkeenkin. Vastaanotolleni voi saapua myös rentouttavaan hierontaan - odotusaikana ja esimerkiksi imettäessä käytettävissä on myös erityinen hierontatyyny, jonka avulla hieronta onnistuu mukavasti vatsamakuullakin. Lisäksi pidän koulutuksia ja
ohjaan kursseja synnyttäneille naisille. Vastaanottotyötä teen tyypillisesti ti, to ja pe päivisin.

Koulutukset
2020:
PhysioPilates -koulutus, Suomen Terveysliikuntainstituutti Oy
Äitiysfysioterapeutin kliiniset perustaidot, Äitiysfysioterapeutit ry
Lantionpohjan fysioterapian jatkokoulutus 1 & 2, Pelvicus & Lounais-Suomen Fysioterapeutit ry
MyFascia moduulit 1-4, My Fascia Oy

2019:
The Integrated Systems Model for Treating Women’s Health, Diane Lee
Lantionpohjan fysioterapian peruskoulutus, Pelvicus & Lounais-Suomen Fysioterapeutit ry
Raskauden ja synnytyksen jälkeinen liikunta sekä diastasis rectus abdominis, Lounais-Suomen
Fysioterapeutit ry

2018:
ProMethod -valmentajakoulutus, ProFTraining Finland Oy
2017:
Lantionpohjan fysioterapian perusteet, Lounais-Suomen Fysioterapeutit ry
Äitiysfysioterapian perusteet, Lounais-Suomen Fysioterapeutit

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Linda Stefanov

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hieroja ja urheiluhieroja sekä vauvahieroja

Olen Linda, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hieroja ja urheiluhieroja sekä lisäkoulutukselta vauvahieroja. Olen työskennellyt fysioterapeuttina naisten terveyden parissa ja koripalloseurassa Espoossa ja nyt palaamme takaisin kotiseudulle Turkuun perheeni kanssa.
Mielenkiintoni fysioterapeuttina on kohdistunut naisten hyvinvointiin ja terveyteen. Osaamisalueitani ovat keskivartalon kuntoutus, raskauden aikaiset ja synnytyksen jälkeiset kiputilat, lantionpohjan lihasten tunnistamisen häiriöt, lantionpohjan elinten laskeumat, virtsan- ja ulosteenkarkailut, yliaktiivinenrakko ja arven käsittelyt (mm. sektio- ja episiotomia). Fysioterapian maailma päivittyy jatkuvasti ja haluan olla ajan tasalla uusista opeista ja tekniikoista.
Fysioterapeuttina sekä hierojana koen tärkeimpänä asiana työssäni Sinun kuuntelemisen sekä olon helpottamisen jo hoidon alkuvaiheessa. Pyrin aina tekemään hoitotilanteesta rauhallisen ja mukavan, jotta Sinulla on hyvä ja turvallinen olo. Käsittelytekniikoina käytän mm. triggerpiste -painantaa ja faskiakäsittelyä. Manuaaliset tekniikat valitaan aina asiakkaan ja tilanteen mukaan. Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiassa apuvälineinä käytän reaaliaikaista ultraääntä kuvantamiseen sekä TENS- ja EMG biopalaute -laitetta fysipterapian tueksi. Lisäksi teen lantionpohjan sisätutkimuksia tarpeen ja toiveiden mukaan.
Vapaa-ajallani liikun mielellään pienen tyttäreni ja vesikoiramme kanssa, käyn kuntosalilla ja talvella hiihdän. Omien harrastuksien lisäksi seuraan innokkaasti eri urheilulajeja.

Koulutukset
• Moving body, Kuntoutuskouluttajat, 2019-2020
• Lantionpohja ja arpikäsittely, 2/2019, Anu Parantainen ja Eija Olkkonen
• Lantionpohjan toimintahäiriöiden jatkokoulutus, Kuntoutuskouluttajat 1/2019
• Lantiorenkaan ja vatsakapselin faskia ja triggerkäsittely, 10/2018 TAMK
• Lantionpohjan kipu, T AMK, 9/2018
• Suorien vatsalihasten erkauma- jatkokoulutus, Femihealth, 11/2018
• Suorien vatsaliahsten erkauma- peruskoulutus, Femihealth, 10/2018
• Äitiysfysioterapian peruskoulutus, Femihealth, 9/2018
• Lantionpohjan toimintahäiriöiden peruskoulutus, Kuntoutuskouluttajat, 6/2018
• Lantionpohja ja hengitys, Metropolia AMK, 5/2018, Jouko Heiskanen
• Alaraaja, Liikuntafysio, 3/2018
• Vauvahieroja, Organic Spirit, 2/2016

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Linda Stefanov

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hieroja ja urheiluhieroja sekä vauvahieroja

  • Äitiysfysiotepia, raskausfysioterapia, lantionpohjan fysioterapia, TULE-fysioterapia, hieronta, raskausajan hieronta, synnytyksen jälkeinen hieronta, vauvahieronta
  • Vastaanotto torstaisin ja sunnuntaisin
  • Nettiajanvaraus

044 0404463
stefanov.linda@gmail.com

Fysioterapeutti_Johanna_Tossavainen

Johanna Tossavainen

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti

Hei! Olen Johanna Tossavainen, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti sekä äitiysliikuntavalmentaja, joka on erikoistunut lantion alueen fysioterapiaan, raskaana olevien ja synnyttäneiden tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen sekä TMD-fysioterapiaan.

Olet tervetullut vastaanotolleni kaikissa elämän vaiheissa, ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Autan sinua mielelläni muun muassa erilaisten lantionpohjan toimintahäiriöiden ja kipujen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä esimerkiksi sektio- ja episiotomia-arpien kuin purentalihasten hoitoon ja käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotollani hoidan myös SERI-taustaisia asiakkaita.

Fysioterapiassa etenemme yksilöllisesti asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti. Vastaanotolla keskivartalon ja lantionpohjan tutkimisessa sekä harjoittelun suunnittelun tukena voidaan hyödyntää ultraäänilaitetta. Lantionpohjan sisätutkimus voidaan tehdä asiakkaan toivoessa/tarpeen mukaan. Tavoitteeni ammattilaisena on luoda sinulle turvallinen tila ja aika keskittyä sinun hyvinvointiin ja sitä lisääviin tekijöihin voimavarasi huomioiden. Tulethan vastaanotolleni sellaisena kuin olet.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni myös purentalihasten käsittelyyn tai rentouttavaan hierontaan. Vastaanotolla meillä on käytettävissä hierontatyyny, jonka avulla hieronta onnistuu mukavasti myös vatsamakuulla raskausvatsasta tai imetyksestä huolimatta. Tervetuloa!

Täydennyskoulutukset:
- Odottaneiden ja synnyttäneiden fysioterapia, osa 2, Lounais-suomen fysioterapeutit ry, Turku 28.4-29.4.2022
- Fysioterapeuttinen jälkitarkastus, Akka Health & Education Oy, Turku, 26.3.2022
- Hengityssairaudet ja lantionpohjan toiminta, merkitys ja häiriöt, Pelvicus ry, Turku, 19.3.2022
- Leukanivel- ja purentalihasvaivojen (TMD) -fysioterapia Lounais-suomen fysioterapeutit Ry, Turku, 06.11.2021
- Psykofyysinen fysioterapia - Turva kehossa, Lounais-suomen fysioterapeutit Ry, Turku, 23.10.2021
- Miesten Vuoro -Lantionpohjan fysioterapiaa miesoletetuille, Lounais-suomen fysioterapeutit Ry/Pelvicus, Turku, 24.09.2021
- Seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa kohdanneen hoito, Turun ammattikorkeakoulu, Turku, 01.08.2019-07.01.2020
- Lantionpohjan fysioterapian perusteet, Lounais-suomen fysioterapeutit Ry/Pelvicus, Turku, 5-6.10.2019
- Äitiysfysioterapian perusteet, Femihealth Oy, Helsinki, 12-13.1.2019
- Äitiysliikunnanperusteet- ja jatkokoulutus, Äitiysliikunta-Akatemia, Lohja, 1.12.2017, 4.5.2018
- Teippauksen perusteita -koulutus, Savonia Ammattikorkeakoulu, Kuopio, 25.02.2017
- Ikiliike-ohjaajakoulutus, Senioriliikunnan ohjaaja, Svoli Ry, Tampere, 29.08.2015
- Women & 9 months ohjaajakoulutus, Bailamama Ry Jyväskylä, 16.05.2015
- Lasten liikunnanohjaaja 2, Svoli Ry, Tampere, 21.3.2015 - 22.3.2015
- Heart & Spine -koulutus, Svoli Ry, Kuopio, 21.02.2015
- Lasten liikunnanohjaaja 1, Suomenvoimisteluliitto Svoli Ry, Palokka, 31.01.2015

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Johanna Tossavainen

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, TMD-fysioterapia ja äitiysliikuntavalmentaja

0458597664
info@pelvicfysio.fi

www.pelvicfysio.fi
www.mamazen.fi

Johanna Instagramissa
Johanna Facebookissa

Piia Sipilä

Kätilö, Ratkaisukeskeinen valmentaja ja NLP Master

Hei! Olen Piia, kahden lapsen äiti, kätilö ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Olen saanut kätilön urani aikana olla mukana kulkemassa äitiyden eri vaiheissa raskaustoiveesta synnytykseen saakka. Olen työskennellyt neuvolassa, synnytyssalissa, lapsettomuusklinikalla ja nyt viimeiset yli 10 vuotta yksityisellä gynekologisella lääkäriasemalla.
Toive äitiydestä, raskaus ja synnytys ovat elämän merkittävimpiä kokemuksia ja on suuri merkitys millaisina kokemuksina ja tunteina ne jäävät mieleen ja kulkevat matkassa läpi elämän. Varsinkin jos raskaustoiveeseen, raskauteen tai synnytykseen liittyy pettymyksiä on tärkeää päästä purkamaan ja käymään kokemuksia läpi ammattilaisen kanssa. Vaikka mennyttä tapahtumaa ja kokemusta ei voi muuttaa niin sen vaikutusta tähän hetkeen voi. Joskus äitiyteen ja raskaustoiveeseen voi liittyä asioita menneisyydestä, tunteita tai uskomuksia, jotka voivat olla esteenä ettei uutta raskautta haluta tai uskalleta yrittää. Myös raskaustoive voi päättyä pettymykseen, jos raskautta ei kuulu. Jos pariskunta aloittaa lapsettomuushoidot ovat ne prosessina henkisesti raskaita ja vievät paljon voimavaroja. Yhä useampi äiti kaipaa enemmän tukea ja kannustusta ja kuulluksi tulemista ammattilaiselta.

Minua on aina kiinnostanut äitien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja erityisesti omien voimavarojen hyödyntäminen äitiydessä. Yksi merkityksellisimpiä hetkiä onkin ollut itselläni NLP koulutus, joka antoi minulle paljon uusia työkaluja niin omaan elämääni kuin työhöni. NLP on voimavara- ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa, jonka avulla voimme paremmin ymmärtää sekä omia, että toisten ajattelu-, toiminta ja käyttäytymismalleja. NLP:n avulla voi myös muuttaa tunnetiloja, päästä eroon peloista ja jännityksistä, vanhoista uskomuksista ja rajoitteista. Sekä luoda tilalle uusia voimaannuttavia uskomuksia toiveiden ja tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lähtiessäni opiskelemaan ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, oli ajatuksena luoda äideille ja äideiksi haluaville valmennus, jossa voisin hyödyntää kätilön ammattitaitoa ja ratkaisukeskeistä valmentamista. Valmennus, jossa voisin tukea ja olla rinnalla äitiyden eri haastavissa hetkissä sekä auttaa valmentajana kohti unelmia ja mahdollisissa muutostoiveissa äitiydessä.
Ratkaisukeskeisyydessä minua kiehtoo, että huomio keskitetään ongelmien sijaan (niitä kuitenkaan sivuttamatta tai käsittelemättä jättämättä) , mitä kohti halutaan mennä ja mitä halutaan saavuttaa ja millaisia muutoksia haluamme nykyhetken tilalle. Syntyi Lempeä Äitiys- valmennus, jossa keskiössä ovat äidin toiveet, unelmat ja tavoitteet.

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Piia Sipilä

Kätilö, Ratkaisukeskeinen valmentaja ja NLP Master

  • Lempeä Äitiys -valmennus
  • Vastaanotto torstaisin (parillinen viikko / sopimuksen mukaan )
  • Nettiajanvaraus

040 533 2939
piiasipila@gmail.com

www.lempeaaitiys.fi

Äitiysfysioterapeutit_turku_lantionpohjanfysioterapeutit_varsinais-suomi_yhdessä_perhe-ja-äitiys-palvelut