Henkilökunta

Lue lisää meistä klikkaamalla kuvaa!

Maria Jokela

Äitiysfysioterapeutti

Olen Maria, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Olen erikoistunut äitien hoitoon raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Äitien lisäksi hoidan myös vauvoja ja lapsia. Äitiysfysioterapian ja vauvojen hoidon maailmaan minut on kuljettanut omat haasteeni synnytyksestä palautumisessa sekä vauvavuodessa. Työssäni hyödynnän fysioterapian menetelmien lisäksi faskiakäsittelyä, vyöhyketerapiaa sekä lempeitä osteopaattisia ja kraniosakraalisia tekniikoita.

Raskausaikana äidin keho tarvitsee usein hoitoa sekä lempeitä harjoitteita, joiden avulla voit hyvin ja joiden avulla kohtuvauva saa paremman mahdollisuuden optimaaliseen asentoon. Raskausajan ongelmista erilaiset kivut, turvotus, lantionpohjan toimintahäiriöt ja jännittyneisyys, närästys, ummetus ja peräpukamat ovat myös oireita, joita voidaan usein fysioterapian keinoin helpottaa. Ohjaan sinua mielelläni myös synnytyksen lääkkeettömien kivunlievitysmenetelmien, kuten gua sha -kamman ja rebozo-liinan käytössä.

Synnytyksen jälkeisenä aikana autan kehoasi löytämään uuden tasapainon. Monesti äidit hyötyvät terapiasta, jossa autetaan esimerkiksi lantiota, rintakehää ja sisäelimiä löytämään uudelleen tasapaino. Useimmiten tarvitaan myös kehon käsittelyä kotiharjoitteiden lisäksi, jotta kehosi saa mahdollisuuden palautua. Äidin niin toivoessa teen vastaanotolla fysioterapeuttisen sisätutkimuksen ja tarpeen mukaan lantionpohjaa voidaan tutkia myös EMG-laitteella tai kuvantavalla ultraäänilaitteella. Jos tarvitset apua esimerkiksi lantionpohjan kiputiloissa, lantionpohjan löytämisessä, erkauman kuntouttamisessa tai esimerkiksi sektio- tai episiotomia-arven käsittelyssä olet tervetullut vastaanotolleni.

Naisten ja lasten terapiaan liittyvät täydennyskoulutukseni vuodesta 2016 alkaen

Pudendal Neuralgia & Complex Pelvic Pain Solutions, ft Tracy Sher
Integrated Systems Model, Women's Health, ft Diane Lee
Low Pressure Fitness Level 1 (Hypopressive-tekniikkaa voidaan hyödyntää esim. laskeumien kuntoutuksessa), PhD Tamara Rial
Äitiysfysioterapeutin kliiniset perustaidot, lääkäri Jouko Heiskanen, Suomen äitiysfysioterapeutit ry
Äitiysfysioterapian koulutukset perus- ja jatkokoulutukset, ft Ira Rissanen ja Suomen äitiysfysioterapeutit ry
Lantionpohjan perus- ja jatkokoulutukset sekä palpaatiokoulutus, Pelvicus ry
Sukellus naiseuteen, ft Anu Parantainen, kätilö Anu Lampinen, Suomen äitiysfysioterapeutit ry
Holistic Treatment of the Pregnant and Postpartum Body, fysioterapeutti Lynn Schulte
Spinning Babies, Jennifer Walker
My Fascia -koulutuskokonaisuus (sis. vauvojen ja lasten hoito), MyFascia Oy
Mobilisointi- ja MET-tekniikat, osteopaatti Nora Seppä
Raskaushieronnan koulutus, fysioterapeutti Terhi Elo
Baby Balance -vauvahieronta, perushoito, refluksi ja pään hoito, hengitys- ja ääntöväylät, Balance Care Oy
Modernin vyöhyketerapian opinnot, Kairon

Yhdessä Äitiys- ja perhepalvelut on yksi toteutunut unelmani, ja jos mietit, mitkä tiimimme palveluista voisi sopia teidän tarpeisiinne parhaiten, voit olla minuun yhteydessä. Pyrimme täydentämään toisiamme ja tukemaan perheiden hyvinvointia helposti lähestyttävällä tavalla. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Mirka Katajisto

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapian maailma vei minut mennessään muutama vuosi sitten. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2009, ja tehnyt sen jälkeen pääasiassa tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa sekä ohjannut liikuntaryhmiä, mutta omien raskauksien ja synnytysten myötä huomasin, kuinka paljon täsmällisempää ohjausta ja hoitoa juuri odottajat ja synnyttäneet tarvitsisivat osakseen.

Matkallani olen huomannut, että erityisesti synnyttäneillä on runsaasti epävarmuutta keskivartalon ja lantionpohjan palautumisen suhteen sen lisäksi, että moni odottaja ja synnyttänyt kärsii usein turhaan vaivoista, joihin voitaisiin oikeanlaisella ohjauksella ja hoidolla vaikuttaa. Toivoisinkin, että naiset hoitaisivat itseään enemmän läpi koko elämän, ja esimerkiksi virtsankarkailuun, keskivartalon toiminnan ongelmiin ja kehon kiputiloihin haettaisiin apua! Kokemukseni mukaan oikeanlainen harjoittelu yhdistettynä kehoa kuuntelevaan, manuaaliseen hoitamiseen takaa usein parhaimman lopputuloksen.

Koulutan itseäni jatkuvasti ja olen kiinnostunut ymmärtämään ihmiskehoa kokonaisuutena. Hoidan työssäni erityisesti suorien vatsalihasten erkaumaan sekä keskivartalon ja lantionpohjan toimintaan liittyviä haasteita, mutta ennen kaikkea hoidan Sinua - lempeydellä ja yksilöllisesti tarpeitasi kuunnellen. Haluan tukea Sinua kehosi ymmärtämisessä ja sopivien itsehoitokeinojen löytämisessä. Käytän keskivartalon ja lantionpohjan tutkimisessa sekä harjoittelun suunnittelun apuna reaaliaikaista kuvantavaa ultraäänilaitetta, jonka avulla myös Sinun on helpompi hahmottaa kehosi toimintaa. Teen myös lantionpohjan sisätutkimuksia aina tarpeen ja
asiakkaan toiveiden mukaan.

Tämän lisäksi osaamisalueitani ovat erilaisten arpien käsittely sekä kehon kiputilojen hoitaminen faskiakäsittelyn ja esimerkiksi kinesioteippauksen avulla niin odotusaikana kuin synnytyksen jälkeenkin. Vastaanotolleni voi saapua myös rentouttavaan hierontaan - odotusaikana ja esimerkiksi imettäessä käytettävissä on myös erityinen hierontatyyny, jonka avulla hieronta onnistuu mukavasti vatsamakuullakin. Lisäksi pidän koulutuksia ja
ohjaan kursseja synnyttäneille naisille. Vastaanottotyötä teen tyypillisesti ti, to ja pe päivisin.

Koulutukset
2020:
PhysioPilates -koulutus, Suomen Terveysliikuntainstituutti Oy
Äitiysfysioterapeutin kliiniset perustaidot, Äitiysfysioterapeutit ry
Lantionpohjan fysioterapian jatkokoulutus 1 & 2, Pelvicus & Lounais-Suomen Fysioterapeutit ry
MyFascia moduulit 1-4, My Fascia Oy

2019:
The Integrated Systems Model for Treating Women’s Health, Diane Lee
Lantionpohjan fysioterapian peruskoulutus, Pelvicus & Lounais-Suomen Fysioterapeutit ry
Raskauden ja synnytyksen jälkeinen liikunta sekä diastasis rectus abdominis, Lounais-Suomen
Fysioterapeutit ry

2018:
ProMethod -valmentajakoulutus, ProFTraining Finland Oy
2017:
Lantionpohjan fysioterapian perusteet, Lounais-Suomen Fysioterapeutit ry
Äitiysfysioterapian perusteet, Lounais-Suomen Fysioterapeutit

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Linda Stefanov

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hieroja ja urheiluhieroja sekä vauvahieroja

Olen Linda, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hieroja ja urheiluhieroja sekä lisäkoulutukselta vauvahieroja. Olen työskennellyt fysioterapeuttina naisten terveyden parissa ja koripalloseurassa Espoossa ja nyt palaamme takaisin kotiseudulle Turkuun perheeni kanssa.
Mielenkiintoni fysioterapeuttina on kohdistunut naisten hyvinvointiin ja terveyteen. Osaamisalueitani ovat keskivartalon kuntoutus, raskauden aikaiset ja synnytyksen jälkeiset kiputilat, lantionpohjan lihasten tunnistamisen häiriöt, lantionpohjan elinten laskeumat, virtsan- ja ulosteenkarkailut, yliaktiivinenrakko ja arven käsittelyt (mm. sektio- ja episiotomia). Fysioterapian maailma päivittyy jatkuvasti ja haluan olla ajan tasalla uusista opeista ja tekniikoista.
Fysioterapeuttina sekä hierojana koen tärkeimpänä asiana työssäni Sinun kuuntelemisen sekä olon helpottamisen jo hoidon alkuvaiheessa. Pyrin aina tekemään hoitotilanteesta rauhallisen ja mukavan, jotta Sinulla on hyvä ja turvallinen olo. Käsittelytekniikoina käytän mm. triggerpiste -painantaa ja faskiakäsittelyä. Manuaaliset tekniikat valitaan aina asiakkaan ja tilanteen mukaan. Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiassa apuvälineinä käytän reaaliaikaista ultraääntä kuvantamiseen sekä TENS- ja EMG biopalaute -laitetta fysipterapian tueksi. Lisäksi teen lantionpohjan sisätutkimuksia tarpeen ja toiveiden mukaan.
Vapaa-ajallani liikun mielellään pienen tyttäreni ja vesikoiramme kanssa, käyn kuntosalilla ja talvella hiihdän. Omien harrastuksien lisäksi seuraan innokkaasti eri urheilulajeja.

Koulutukset
• Moving body, Kuntoutuskouluttajat, 2019-2020
• Lantionpohja ja arpikäsittely, 2/2019, Anu Parantainen ja Eija Olkkonen
• Lantionpohjan toimintahäiriöiden jatkokoulutus, Kuntoutuskouluttajat 1/2019
• Lantiorenkaan ja vatsakapselin faskia ja triggerkäsittely, 10/2018 TAMK
• Lantionpohjan kipu, T AMK, 9/2018
• Suorien vatsalihasten erkauma- jatkokoulutus, Femihealth, 11/2018
• Suorien vatsaliahsten erkauma- peruskoulutus, Femihealth, 10/2018
• Äitiysfysioterapian peruskoulutus, Femihealth, 9/2018
• Lantionpohjan toimintahäiriöiden peruskoulutus, Kuntoutuskouluttajat, 6/2018
• Lantionpohja ja hengitys, Metropolia AMK, 5/2018, Jouko Heiskanen
• Alaraaja, Liikuntafysio, 3/2018
• Vauvahieroja, Organic Spirit, 2/2016

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Linda Stefanov

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hieroja ja urheiluhieroja sekä vauvahieroja

  • Äitiysfysiotepia, raskausfysioterapia, lantionpohjan fysioterapia, TULE-fysioterapia, hieronta, raskausajan hieronta, synnytyksen jälkeinen hieronta, vauvahieronta
  • Vastaanotto sunnuntaisin
  • Nettiajanvaraus

044 0404463
stefanov.linda@gmail.com

Siiri Halkio

Koulutettu hieroja & äitiysliikuntavalmentaja

Olen 26-vuotias kahden lapsen äiti. Ensimmäiseltä ammatiltani olen lähihoitaja.

Lähdin 2019 opiskelemaan ja valmistuinkin reilu vuosi sitten urheiluhierojaksi. Sittemmin olen opiskellut myös toiminnallisen harjoittelun personal traineriksi, äitiysliikuntavalmentajaksi ja nyt viimeisimpänä raskaus- ja äitiyshierojaksi.

Olen aktiivinen liikkuja ja kiinnostus juuri äitien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on lähtöisin puhtaasti omista raskauksista.

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Siiri Halkio

Koulutettu hieroja & äitiysliikuntavalmentaja

  • Hieronta/raskaushieronta, synnytykseen valmistava ja synnytyksen jälkeinen hieronta
  • Vastaanotto keskiviikkoisin
  • Nettiajanvaraus

siiri.halkio@gmail.com

Greta Rossi

Doula, imetysohjaaja ja hypnosynnytysvalmentaja

Hei! Olen Greta, neljän lapsen äiti, imetysohjaaja (WHO) sekä doula. Ennen tälle polulle astumista olen omaksunut erilaisia näkökulmia ja osaamista itselleni kahden erilaisen ammatin avulla opettajana (FM) ja kosmetologina (erityisosaamisena hierontahoidot). Doulana kouluttaudun jatkuvasti lisää.

Olen kokenut neljä henkisesti hyvin erilaista raskautta ja synnytystä, jotka ovat antaneet minulle viisautta ymmärtää, kuinka erilaisia voivat samankin ihmisen kohdalla olla valinnat, jotka kulloinkin tuntuvat luonnollisilta ja oikeilta. Päätökset ja tulkinnat syntyvät sen hetkisen parhaan tietomme valossa ja se, mikä edellisessä odotuksessa tai imetyksessä tuntui hyvältä, voi ajan saatossa muokkautua ja toivomme mahdollisesta seuraavasta kerrasta erilaista. Jokainen kokemus on ainutlaatuinen.

Työhöni ja kykyyni empaattisella tavalla ymmärtää erilaisia kokemuksia vaikuttaa paljon se, että olen kokenut omissa odotuksissani ja synnytyksissäni sekä äitiydessä myös harmaampia sävyjä. Olen saanut kokea myös sen, miltä tuntuu eheyttävä, voimaannuttava synnytys.

Synnytys voi olla ihana kokemus. Näen sen ennen kaikkea henkisenä matkana, siirtymänä yhdestä elämänvaiheesta ja todellisuudesta toiseen. Doulana minulle on sydämen asia, että sinä tulet kuulluksi omassa synnytyksessäsi. Elämäsi tärkeimmällä matkalla olen sinua varten, tuttuna tukihenkilönä sinulle ja kumppanillesi/tukihenkilöllesi. Olen läsnä henkisenä, emotionaalisena ja fyysisenä tukena, sanoittamassa synnytyksen kulkua, auttamassa löytämään sinulle sopivia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja synnytykseesi, tukemassa vanhemmuuden alkutaipaleella, valintojanne kunnioittaen, teidän näköisenne vanhemmuuden tiellä.

Luonnollinen synnytys ei ole välttämättä lääkkeetön, vaan juuri sinun näköisesi. Siinä saat toteuttaa omaa luontoasi synnyttäjänä. Myös sektiosynnytys voi olla luonnollinen synnytys, kun se on lääketieteellisesti perusteltu sinulle sopivaksi ja tiedät, mitä tapahtuu. Minun tehtäväni on huolehtia siitä, että pysähdyt pohtimaan itseäsi, kuulemaan kehosi tarpeita, jo ennen synnytystä. Että tiedät, mitä tapahtuu. Tuen sinua uskaltamaan. Uskaltamaan olla voimakas ja upea sinä elämäsi tärkeimmän asian äärellä odottajana, synnyttäjänä, imettäjänä ja vanhempana.

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Greta Rossi

Doula ja imetysohjaaja

045 6720 918
greta@gretarossi.fi
www.gretarossi.fi

Jenni Heikkilä

Kätilö-terveydenhoitaja

Hei! Olen kätilö, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja sekä imetysohjaaja. Päivätyöni on äitiys- ja lastenneuvolassa, tällä hetkellä olen kuitenkin hoitovapaalla; kotona minut pitää kiireisenä kaksi touhukasta tyttöä. Olen onnekkaassa asemassa, sillä saan tehdä unelmatyötäni. Haaveilin terveydenhoitajan työstä lastenneuvolassa, mutta opintojen edetessä tajusin pian kuinka kiinnostavaa ja ihmeellistä myös raskausaika ja vauvan syntymä ovatkaan ja halusin oppia lisää. Niinpä valmistumisen jälkeen opiskelin myös kätilöksi ja hyvä niin! Neuvolatyössä saan kulkea perheiden rinnalla eri elämänvaiheissa ja olla tukena heille raskausaikana ja vauvan syntymän jälkeen, taaperosta leikki-ikään. Neuvolatyön lisäksi minulla on työkokemusta prenataaliselta synnytysvuodeosastolta, jossa esimerkiksi käynnistetään synnytyksiä ja hoidetaan erilaisia raskausajan ongelmatilanteita.

Olen käynyt koulutuksia vesisynnytyksestä ja Gua Sha- hieronnasta (Gua Shaa käytetään esimerkiksi synnytyskipujen hoidossa) sekä synnytyskokemuksen ja synnytyspelon käsittelystä. Jokaisella naisella ja perheellä on oikeus saada turvallisuuden tunne, hyvää oloa ja luottamusta omaan kehoon raskausaikana, synnytyksessä sekä vauva-arjessa. Haluan tukea saavuttamaan näitä, perheen haluamalla tavalla. Autan esimerkiksi synnytykseen valmistautumisessa, synnytykseen liittyvän jännityksen ja pelon kohtaamisessa (ensi- ja uudelleensynnyttäjät) sekä ohjaan imetysongelmissa ja käytännön vauva-arjen haasteissa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Synnytysvalmennus (yksilö- ja ryhmä), synnytyssuunitelma, synnytyspelkokeskustelu, imetysohjaus, vauvan hoitoon liittyvä ohjaus.

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Jenni Heikkilä

Kätilö-terveydenhoitaja

040 8413 923
jennimari.heikkila@gmail.com
Jenni Facebookissa »

Piia Sipilä

Kätilö, Ratkaisukeskeinen valmentaja ja NLP Master

Hei! Olen Piia, kahden lapsen äiti, kätilö ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Olen saanut kätilön urani aikana olla mukana kulkemassa äitiyden eri vaiheissa raskaustoiveesta synnytykseen saakka. Olen työskennellyt neuvolassa, synnytyssalissa, lapsettomuusklinikalla ja nyt viimeiset yli 10 vuotta yksityisellä gynekologisella lääkäriasemalla.
Toive äitiydestä, raskaus ja synnytys ovat elämän merkittävimpiä kokemuksia ja on suuri merkitys millaisina kokemuksina ja tunteina ne jäävät mieleen ja kulkevat matkassa läpi elämän. Varsinkin jos raskaustoiveeseen, raskauteen tai synnytykseen liittyy pettymyksiä on tärkeää päästä purkamaan ja käymään kokemuksia läpi ammattilaisen kanssa. Vaikka mennyttä tapahtumaa ja kokemusta ei voi muuttaa niin sen vaikutusta tähän hetkeen voi. Joskus äitiyteen ja raskaustoiveeseen voi liittyä asioita menneisyydestä, tunteita tai uskomuksia, jotka voivat olla esteenä ettei uutta raskautta haluta tai uskalleta yrittää. Myös raskaustoive voi päättyä pettymykseen, jos raskautta ei kuulu. Jos pariskunta aloittaa lapsettomuushoidot ovat ne prosessina henkisesti raskaita ja vievät paljon voimavaroja. Yhä useampi äiti kaipaa enemmän tukea ja kannustusta ja kuulluksi tulemista ammattilaiselta.

Minua on aina kiinnostanut äitien kokonaisvaltainen hyvinvointi ja erityisesti omien voimavarojen hyödyntäminen äitiydessä. Yksi merkityksellisimpiä hetkiä onkin ollut itselläni NLP koulutus, joka antoi minulle paljon uusia työkaluja niin omaan elämääni kuin työhöni. NLP on voimavara- ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa, jonka avulla voimme paremmin ymmärtää sekä omia, että toisten ajattelu-, toiminta ja käyttäytymismalleja. NLP:n avulla voi myös muuttaa tunnetiloja, päästä eroon peloista ja jännityksistä, vanhoista uskomuksista ja rajoitteista. Sekä luoda tilalle uusia voimaannuttavia uskomuksia toiveiden ja tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lähtiessäni opiskelemaan ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, oli ajatuksena luoda äideille ja äideiksi haluaville valmennus, jossa voisin hyödyntää kätilön ammattitaitoa ja ratkaisukeskeistä valmentamista. Valmennus, jossa voisin tukea ja olla rinnalla äitiyden eri haastavissa hetkissä sekä auttaa valmentajana kohti unelmia ja mahdollisissa muutostoiveissa äitiydessä.
Ratkaisukeskeisyydessä minua kiehtoo, että huomio keskitetään ongelmien sijaan (niitä kuitenkaan sivuttamatta tai käsittelemättä jättämättä) , mitä kohti halutaan mennä ja mitä halutaan saavuttaa ja millaisia muutoksia haluamme nykyhetken tilalle. Syntyi Lempeä Äitiys- valmennus, jossa keskiössä ovat äidin toiveet, unelmat ja tavoitteet.

Lue lisää klikkaamalla kuvaa

Piia Sipilä

Kätilö, Ratkaisukeskeinen valmentaja ja NLP Master

  • Lempeä Äitiys -valmennus
  • Vastaanotto keskiviikkoisin (parillinen viikko / sopimuksen mukaan )
  • Nettiajanvaraus

040 533 2939
piiasipila@gmail.com

www.lempeaaitiys.fi