Fysioterapiasta saat tukea sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen

Äitiysfysioterapeuttimme vastaanotolla olet hyvissä käsissä, sillä Maria ja Mirka huomioivat sinut kokonaisuutena. Tavoitteenamme on ennaltaehkäistä ongelmia, hoitaa kiputiloja ja kuntouttaa naisia koko elinkaaren aikana. Olemme keskittyneet kipujen ja kehon toimintahäiriöiden hoitoon, mutta vastaanotolle tullaksesi sinulla ei tarvitse olla mitään erityistä ongelmaa. Sinut haastatellaan aina rauhassa, jotta taustasi, voimavarasi ja tavoitetilasi vievät fysioterapiaa tarvitsemasi suuntaan. Äitiysfysioterapeuttimme tärkeimmät työvälineet ovat kädet, mutta tutkimisen apuna käytämme myös esimerkiksi ultraäänikuvantamista.

Raskausfysioterapia voi olla

 • sopivan liikunnan ja harjoittelun ohjaamista
 • lantion ja selän alueen kivun lievitystä ja ennaltaehkäisyä
 • puutumisoireiden hoitamista
 • närästyksen hoitamista
 • synnytykseen valmistautumista
 • lantionpohjan lihasten tunnistamisen ja raskausaikana sopivan harjoittelun ohjausta.

Äitiysfysioterapia voi olla

 • synnytyksestä palautumisen tukemista
 • suorien vatsalihasten erkauman kuntouttamista
 • lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntouttamista.
 • kivun lievitystä ja ennaltaehkäisyä
 • ergonomiassa ohjaamista
 • sektio- ja episiotomia-arpien hoitoa-

On tärkeää, että oma terapeuttisi tuntuu omalta juuri Sinulle!

Äitiysfysioterapiaa tarjoavat Maria Jokela ja Mirka Katajisto

Mirka on äitiysfysioterapeuttina keskittynyt erityisesti raskaana olevien naisten kiputilojen hoitamiseen sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen. Hän kouluttautuu tulevan syksyn aikana myös lantionpohjan fysioterapeutiksi. Mirka hoitaa asiakkaitaan erityisesti manuaalisen terapian ja liikeharjoittelun keinoin, ja hänen ohjauksensa on tarkkaa mutta lempeää sekä kehoa kunnioittavaa.

Jos kaipaat synnytyksesi jälkeen erityisesti ohjeita lantionpohjan ja keskivartalon lihaksia vahvistavista harjoitteita sekä liikuntaneuvontaa, voisi Mirka olla Sinulle juuri sopiva äitiysfysioterapeutti! Mirkalla on vahva liikuntatausta ja hän on ohjannut runsaasti erilaisia ryhmiä koko aikuisikänsä ajan. Synnyttäneille naisille suunnatut Keskivartalo kuntoon -kurssit ovat yksilöterapian lisäksi oivallinen tapa päästä Mirkan ohjaukseen.

Marian äitiysfysioterapiassa painottuu erityisesti tasapainon löytyminen. Usein keho tarvitsee käsittelyä, ja Marian vahvuuksia ovatkin osteopaattiset tekniikat yhdistettynä tehokkaaseen faskiahoitoon.

Raskausfysioterapiassa Marialle tärkeää on äidin sekä vauvan hyvinvointi. Lantion aluetta, kohtua ja vatsanseutua käsittelemällä sekä oikeanlaisilla kotiharjoitteilla voidaan auttaa vauvaa optimaaliseen asentoon, jos vauva niin tahtoo. Maria auttaa äitiä myös punnitsemaan sopivia ponnistusasentoja sekä kokoamaan itselleen sopivaa lääkkeettömien kivunlievitysmenetelmien pakettia fysioterapian lomassa. Odottajan tunteet ja mahdolliset pelot huomioidaan, ja tarpeen mukaan niitäkin voidaan hoitaa.

Synnytyksen jälkeen Marian äitiysfysioterapian tavoitteena on tasapainottaa keho uudelleen: lantionalueen ja sisäelinten hoitaminen sekä hengityksen normalisoituminen ovat tärkeä osa synnytyksestä palautumista. Tämä kaikki tukee myös erkaantuneiden suorien vatsalihasten palautumista. Suorien vatsalihasten erkauman kuntouttamisessa Maria painottaa mahdollisimman yksinkertaisia kokonaisvaltaisia harjoitteita yhdistettynä kehon käsittelyyn, jotta kehon on mahdollista palautua. Niin sektioarven kuin episiotomiasta tai repeämistä syntyneiden arpien käsittely kuuluvat myös terapian ytimeen.