Raskaushieronta

Raskaushieronnalla voidaan auttaa odottajan kehoa ja mieltä rentoutumaan. Hoito toteutetaan yksilöllisesti odottajan kehon oireet huomioiden. Hieronnassa voidaan keskittyä lihasjännitysten laukaisemiseen tai turvotuksen vähentämiseen. Lisäksi esim. liitoskipuja voidaan helpottaa kevyellä mobilisoinnilla sekä kotona tehtävillä lepoasennoilla. Raskaushieronnalla voidaan myös valmistaa odottajan kehoa synnytykseen. Hieronnan yhteydessä voidaan myös ohjata harjoitteita, jotka auttavat vauvan pääsemiseen optimaaliseen asentoon. Hieronnassa huomioidaan koko hoidon ajan kohdussa oleva vauva, ja myös vatsan alue hierotaan, jos odottaja haluaa. Asentotyynyillä on raskausaikanakin mahdollista löytää miellyttävä asento. Hierontaa tehdään pääsääntöisesti kylkimakuulla ja puoli-istuvassa asennossa.

Palvelua tarjoavat Linda, Johanna ja Jenniina

Odotusajan kivunhoito

Odotusajan kivunhoito kannattaa valita, kun sinulla on lantionalueen kipuja (liitoskipuja), alaselän kipuja, vatsan supisteluherkkyyttä tai esimerkiksi voimakasta närästystä. Kivunhoito pohjautuu tutkimiseen ja haastatteluun, jossa selvitetään syyt kivuille. Hoidossa hyödynnetään useimmiten kehon hoitamista manuaalisesti, kuten hierontaa, faskiakäsittelyä ja lempeitä kehoa tasapainottavia otteita. Kivunhoidon keinona voidaan käyttää myös mm. kinesioteippausta. Lisäksi saat tarvittaessa kotiharjoitteet, jotka tukevat hoitoa. Varaa tähän palveluun aikaa 75 minuuttia.

Huomioithan, jos osana hoitoa kaipaat kinesioteippausta alaraajojen turvotuksen hoitoon, on ihokarvoitus säärien alueelta on suositeltavaa (ei välttämätöntä) poistaa ennen vastaanotolle tuloa, jotta teipeistä saataisiin mahdollisimman pitkäaikainen hyöty.

Palvelua tarjoaa Maria ja Johanna

Synnytyksen jälkeinen hieronta

Synnytyksen jälkeisellä hieronnalla voidaan nopeuttaa raskaudesta sekä synnytyksestä palautumista. Synnytyksen jälkeen lihasjännitystä voi syntyä erityisesti niska-hartiaseutuun vauvan kantamisesta sekä vauvan ruokinta- ja imetysasennoista johtuen. Lisäksi alaselkä ja lantion alue saattavat kipeytyä. Hieronnalla ja kevyellä mobilisoinnilla voidaan lieventää näitä vaivoja. Hierontaan voit tulla heti, kun sinusta tuntuu hyvältä. Jos et pysty vielä olemaan vatsamakuulla esimerkiksi leikkausarven tai arkojen rintojen takia, voidaan hieronnassa käyttää apuna asentotyynyjä.

Palvelua tarjoavat Linda, Johanna ja Jenniina