Raskaushieronta

Raskaushieronnalla voidaan auttaa äidin kehoa ja mieltä rentoutumaan. Hoito toteutetaan yksilöllisesti äidin kehon oireet huomioiden. Hieronnassa voidaan keskittyä lihasjännitysten laukaisemiseen tai turvotuksen vähentämiseen. Lisäksi esim. liitoskipuja voidaan helpottaa kevyellä mobilisoinnilla sekä kotona tehtävillä lepoasennoilla. Raskaushieronnalla voidaan myös valmistaa äidin kehoa synnytykseen.Hieronnan yhteydessä voidaan myös ohjata harjoitteita, jotka auttavat vauvan pääsemiseen optimaaliseen asentoon. Hieronnassa huomioidaan koko hoidon ajan kohdussa oleva vauva, ja myös vatsan alue hierotaan, jos äiti haluaa. Asentotyynyillä on raskausaikanakin mahdollista löytää miellyttävä asento. Hierontaa tehdään pääsääntöisesti kylkimakuulla ja puoli-istuvassa asennossa.

Palvelua tarjoavat Maria, Mirka ja Siiri

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

Teen sekä Yhdessä-palvelujen tiloissa että kotikäynteinä kokonaisvaltaisesti mieltä ja kehoa hoitavaa vyöhyketerapeuttista raskaushierontaa, joka sopii tehtäväksi missä tahansa vaiheessa odotusta. Raskaushieronnalla voidaan muun muassa helpottaa kehon jännityksiä (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet, parantaa aineenvaihduntaa ja turvotusta sekä vähentää odottajan stressiä ja auttaa rentoutumaan. Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa (esim. hormonitoiminta, hengitys, ruoansulatus). Hoitoa voidaan tehdä myös synnytykseen lempeästi valmistelevana hoitona raskausviikolta 39+0 lähtien (sovitun käynnistyksen yhteydessä jo aiemminkin). Synnytyksen jälkeen hoito palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä.

Palvelua tarjoaa Greta Rossi

Gua sha -hieronta

Gua sha on perinteinen kiinalainen hierontamenetelmä, jossa hierotaan Gua sha-lastalla ylä- ja alavartalon lihaksia, päänahkaa ja kasvoja. Gua sha avaa lihaskalvoja, elvyttää aineenvaihduntaa, poistaa lihaskipuja ja jännityksiä. Gua sha on Suomessa paremmin tunnettu synnytyskipujen lievittäjänä, tällöin käsitellään yleensä selkää, erityisesti alaselkää. Tarvittaessa opetan synnyttäjille tai tukihenkilölle Gua shaa juuri tähän tarkoitukseen.

Palvelua tarjoaa Jenni Heikkilä

Synnytykseen valmistava hieronta

Synnytykseen valmistavassa hieronnassa keskitytään rentouttamaan erityisesti lantion ja niskan aluetta. Jos odottajalle on varattu käynnistysaika tai synnytys on edennyt reilusti lasketun ajan yli, niin hoidon aikana voidaan stimuloida synnytystä edistäviä elinheijasteita ja akupunktiopisteitä. Hieronnan yhteydessä voidaan myös ohjata harjoitteita, jotka auttavat vauvan pääsemiseen optimaaliseen asentoon. Tämä hieronta kannattaa valita, kun laskettu aika on lähellä (alkaen 39+0). Suositeltu kesto 90 min.

Palvelua tarjoaa Maria Jokela ja Siiri Halkio

Synnytyksen jälkeinen hieronta

Synnytyksen jälkeisellä hieronnalla voidaan nopeuttaa raskaudesta sekä synnytyksestä palautumista. Synnytyksen jälkeen lihasjännitystä voi syntyä erityisesti niska-hartiaseutuun vauvan kantamisesta sekä imetysasennoista johtuen. Lisäksi alaselkä ja lantion alue saattavat kipeytyä. Hieronnalla ja kevyellä mobilisoinnilla voidaan lieventää näitä vaivoja. Hierontaan voit tulla heti, kun sinusta tuntuu hyvältä. Jos et pysty vielä olemaan vatsamakuulla esimerkiksi leikkausarven tai kipeiden rintojen takia, voidaan hieronnassa käyttää apuna asentotyynyjä.

Palvelua tarjoavat Maria, Mirka ja Siiri