Seksuaaliterapia 

Seksuaaliterapia on yksi keskusteluterapian suuntauksista, ja siinä pääpaino on käsitellä  seksuaalisuutta ja ihmissuhteita. Seksuaaliterapeuttina autan kysymysten, näkökulmien, tiedon sekä tehtävien avulla tukemaan sekä löytämään tasapainon oman seksuaalisuuden kanssa.  Seksuaaliterapiassa lähestytään sinun/teidän elämää kokonaisuutena ja siitä syystä on tärkeä työstää  elämänhistoriaa ja sitä, miten tähän hetkeen on tultu.

Seksuaalisuus vahvasti yhteydessä siihen, kuinka voimme. Parhaimmillaan se tuottaa mielihyvää, onnellisuutta ja tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jokaisella on oikeus seksuaaliseen  hyvinvointiin riippumatta suhdestatuksestaan tai elämäntilanteestaan.  

Seksuaalisuus on elämän osa-alue, joka usein on hyvin herkkä muutoksille. Raskaus sekä synnytys ovat merkityksellisiä ja hyvin kokonaisvaltaisia muutoksia mielelle sekä keholle. Siihen yhdistettynä  vauva-arjen tuomat muutokset sekä mahdollinen väsymys luovat kokonaisuuden, joka hyvin usein  heijastuu seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen. 

Ohjaan myös perhevalmennuksia ja niissä olen käsitellyt seksuaalisuuden muutoksia raskauden, synnytyksen ja parisuhteen näkökulmasta. Tarjoaan kyseistä aihepiiriä käsitteleviä ryhmänohjauksia, joissa tuon aiheesta tietoa mutta tärkeässä roolissa on vertaistuki, sillä sillä on erittäin tärkeä ja merkityksellinen rooli lisätä ymmärrystä sekä jakaa omia kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Lasten ja nuorten vanhemmille tarjoan seksuaalikasvatuksen turvataitojen ohjaamisen tukea. Tämän päivän vanhemmat ovat vaikeassa asemassa, koska joutuvat käsittelemään lapsen ja nuoren kanssa seksuaalisuuden aiheita, joihin he eivät ole itse saaneet riittävästi ohjausta ja kasvatusta. Seksuaalikasvatuksen vastuuta ei kenenkään vanhemman tarvitse yksin kantaa, joten tähän palvelun tarpeeseen tarjoan ryhmänohjausta sekä yksilöneuvonta aikoja. Kysy lisää!

Seksuaaliterapiassa voidaan käsitellä:

  • Kehosuhdetta ja minäkuvaa 
  • Seksuaalisen itsevarmuuden vahvistamista 
  • Raskauden aikainen tai synnytyksen jälkeinen seksuaalisuus
  • Hormonaaliset muutokset: vaihdevuodet/testosteronin lasku 
  • Lapsettomuuden vaikutus seksuaalisuuteen 
  • Seksuaalisen halun muutoksia 
  • Seksuaalisen halun eriparisuus parisuhteessa 
  • Kommunikoinnin haasteita 
  • Mieltymyksiä ja fantasioita 
  • Seksi- ja pornoriippuvuutta 
  • Mitä vaan seksuaalisuusteen liittyvää huolta tai aihetta 


Olet tervetullut vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet. Sinun ei tarvitse muuttaa itsessäsi mitään, riittää kun otat ensimmäisen rohkean askeleen ja lähdet edistämään omaa seksuaalista  hyvinvointiasi keskustelun kautta. Voit varata tutustumisajan, jossa keskustelun kautta kartoitamme  tilannetta ja sitä, miten voisin parhaiten olla avuksesi.

Tarjoan tutustumista varten ensimmäisen käynnin edullisemmin ja siinä yhteydessä pääset tutustumaan minuun ihmisenä ja terapeuttina  paremmin. Työskentelyn alussa arvioin palveleeko sinua enemmän seksuaaliterapia, eli pidempikestoinen työskentely vai riittääkö avuksi seksuaalineuvonta ja lyhytkestoisempi työskentely. Seksuaaliterapia on pääsääntöisesti lyhytterapiaa, eli käyntejä usein 4–20 välillä. Joskus yksikin tapaaminen vie asiaa toivottuun suuntaan, ja toisinaan tarvitaan pidempikestoista työskentelyä. 

Seksuaaliterapia on ehdottoman luottamuksellista eikä käynnistä tallennu tietoja mihinkään sähköiseen järjestelmään. Vastaanotolle voi tulla yksin tai mahdollisen kumppanin/kumppaneiden kanssa.