Doulapalvelut

Doulana kuljen kanssanne yhdellä elämänne suurimmista matkoista odotuksessa, synnytyksessä ja vauvaperheen arjessa.

Voit ottaa yhteyttä missä tahansa vaiheessa raskautta, synnytyksen käynnistyessä, lapsivuodeaikana tai isomman vauvan vanhempana, kun tunnet kaipaavasi tukea, ihmistä vierellesi. Olen lämmin, helposti lähestyttävä ja toimin aina teidän toiveitanne ja perheenne ainutlaatuista polkua kunnioittaen. Palveluni ovat saatavilla myös etäpalveluina puhelimen tai Skypen välityksellä.

Raskausdoula

Odotusajan tapaamisessa voin tarjota sinulle kaipaamaasi tietoa ja tukea. Käytämme ajan keskustellen sinulle tärkeistä asioista, käymme läpi synnytyksen fysiologista kulkua tai juttelemme edellisestä synnytyksestäsi – tapaaminen on hetki sinulle ja synnytyksellesi, keskitymme siihen, mihin sinä toivot.

Hetki sinulle ja synnytyksellesi -doulatuokio odotusaikana

  • 60€/tunti
  • 100€/2 tuntia

Synnytysdoula

Haluatko, että synnytyksessäsi on sen kestosta riippumatta läsnä tuttu ihminen, joka voi esimerkiksi sanoittaa synnytystä, auttaa sopivien asentojen löytymiseen ja tarjota lääkkeettömiä keinoja, joilla voidaan lievittää synnytystuntemuksiasi? Synnytysdoulanasi olen mukana matkallasi toiveistasi riippuen jo odotuksesi alkutaipaleelta, raskauden loppupuolelta tai synnytyssairaalan ovelta lähtien, synnytyksesi alusta loppuun asti ja vauvanne ensimmäisten viikkojen ajan.

Doulanasi olen sekä tiedollisena että fyysisenä, henkisenä ja emotionaalisena tukenasi niin raskauden aikana, synnytyksessäsi kuin synnytyksen jälkeenkin. Tsemppaan ja ohjaan myös kumppaniasi olemaan paras mahdollinen tuki synnytyksessäsi. Olen käytettävissäsi koko synnytyksen ajan ja läsnä toiveidesi mukaan, kuitenkin enintään siihen saakka, kunnes vauva on 1–2 tunnin ikäinen. Halutessasi voin olla läsnä ensi-imetyksessä.

Valmiita synnytysdoulauspaketteja on valikoimassani kaksi erilaista ja niitä voidaan muokata juuri teidän tarpeisiinne sopivaksi. Minulta voit myös vuokrata Elle TENS-laitteen. Voit tutustua minuun ja palveluihini lisää verkkosivuillani www.gretarossi.fi ja sopia maksuttoman puolen tunnin tutustumistapaamisen ottamalla yhteyttä suoraan minuun.

Perhedoula

Synnytys on takana, pieni uusi ihminen perheessä ja elämä hakeutuu uusiin uomiinsa. Kaipaatko kuuntelijaa? Haluaisitko jutella synnytyksestä, vauva-arjesta tai jostain muusta? Voin myös esimerkiksi auttaa pienissä kotiaskareissa ja hoitaa vauvaa. Varsinkin sektion jälkeen apu kotona on usein toivottua. Tarpeestasi riippuen voit varata perhedoulatapaamisen Yhdessä-palveluiden tiloissa tai kotikäyntinä. Mikään huoli tai murhe ei ole niin pieni, ettetkö ansaitsisi siihen myötätuntoista tukea ja apua. Saat jakaa kanssani toki myös iloja!

  • 60€/tunti tai 100€/2 tuntia

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

Teen sekä Yhdessä-palvelujen tiloissa että kotikäynteinä kokonaisvaltaisesti mieltä ja kehoa hoitavaa vyöhyketerapeuttista raskaushierontaa, joka sopii tehtäväksi missä tahansa vaiheessa odotusta. Raskaushieronnalla voidaan muun muassa helpottaa kehon jännityksiä (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet, parantaa aineenvaihduntaa ja turvotusta sekä vähentää odottajan stressiä ja auttaa rentoutumaan. Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa (esim. hormonitoiminta, hengitys, ruoansulatus). Hoitoa voidaan tehdä myös synnytykseen lempeästi valmistelevana hoitona raskausviikolta 39+0 lähtien (sovitun käynnistyksen yhteydessä jo aiemminkin). Synnytyksen jälkeen hoito palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä.

  • 90 min 78€
  • 75 min 65 € (doula-asiakkailleni 50€)

Imetysohjaus

Imetys on ihana asia, mutta luonnollisuudestaan huolimatta se ei ole aina helppoa. Mikään imetykseen liittyvä tunne, huoli tai pulma ei ole niin pieni, etteikö siihen voisi olla tarjolla lempeää ja läsnäolevaa tukea, keinoja ja konkreettista apua. Autan sinua imetykseen liittyvissä asioissa, oletpa sitten odottaja, tuore äiti tai imetät isompaa lasta.

Sattuuko imetys? Haluaisitko löytää juuri sinulle sopivia, ergonomisia imetysasentoja? Mietitkö osittaisimetystä tai ehkä imetyksen lopettamista? Toivotko, että voit imettää vauvaasi, mutta taustalla on aiempi imetyspettymys etkä ole kenties onnistunut imettämään toivomallasi tavalla? Esimerkiksi tällaisia asioita voimme yhdessä käsitellä ja voin sinua auttaa imetysohjauksessa.

  • Imetyskeskustelu odotusaikana 60 min 45 €
  • Imetysohjauksen ensikäynti 60 min 55 €
  • Imetysohjauksen jatkokäynnit 60 min 50 €