Homeopatia

Homeopatia on turvallinen hoitomuoto ilman sivuvaikutuksia. Hoitomuotona se on kokonaisvaltainen, ja se keskittyy luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen ja ylläpitämiseen. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia. Se soveltuu erityisen hyvin raskauden ja synnytyksen aikana käytettäväksi. Lapsiperheissä hoito on myös ihanteellista sen turvallisuuden ja hellävaraisuuden vuoksi. Hoito tukee lapsen normaalia kasvua ja kehitystä.

Homeopaattisen hoidon tavoitteena on terveyden palauttaminen kehon omaa immuniteettia vahvistamalla. Näin toimimalla pystytään vähentämään ja jopa välttämään antibioottien käyttöä. Tällöin voidaan antibiootit säilyttää todella vakaviin tilanteisiin ja erityisinfektioihin. Homeopaattisessa hoidossa käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkeaineita ja noudatetaan homeopaattisen lääketieteen perusteita. Homeopaattiset lääkeaineet ovat rekisteröityjä lääkeaineita ja ne kuuluvat Suomessa lääkelaitoksen valvontaa.

Homeopaattisen hoidon keskeisin vaihe on potilaan kohtaaminen. Potilaan oma kokemus voinnistaan ja vaivoistaan koetaan ensiarvoisen tärkeäksi tiedon lähteeksi, sillä jokainen oireilee omalla tavallaan. Kaikenlainen rutiininomaisuus on vierasta homeopatian periaatteelle, sillä potilaat ovat erilaisia ja lääkeaineen valinnan tulee aina perustua jokaisen potilaan yksilöllisiin oireisiin. Oireet sinällään eivät ole mikään sairaus, vaan kehon varoitusmerkki siitä, että kaikki ei ole hyvin. Konstituutio, etiologia, lokalisaatio ja modaliteetit ovat myös huomioitava asioita lääkeaineen valinnassa.

Homeopaattinen hoito parantaa yleensä ns. akuutit taudit nopeasti oikein valitulla homeopaattisella lääkeaineella. Kroonisissa tapauksissa paranemisnopeus riippuu pitkälti siitä, kuinka kauan tauti on ollut päällä ja kuinka paljon sitä on aikaisemmin hoidettu erilaisin menetelmin.

Homeopatia on avuksi myös vanhemmille, jotka haluavat hoitaa lastensa akuutteja vaivoja kotona turvallisesti ilman sivuvaikutuksia. Sellaisiksi luetaan esim. nuhat ja vilustumiset, korvatulehdusten ensioireet, kuume, ripulointi jne. Myös pikku haavereissa homeopatiasta on suuri apu. Lapset reagoivat homeopaattiseen hoitoon yleensä hyvin.

Homeopatiasta voit saada apua esimerkiksi:

  • Raskauden aikana: pahoinvointi, anemia, peräpukamat, vatsavaivat, ummetus
  • Synnytyksen aikana: kivunlievitys, paranemisen nopeuttaminen, pelko
  • Synnytyksen jälkeen: jälkisupistukset, maidon nouseminen, rintatulehdus
  • Vauvalle: syömisongelmat, koliikki, ummetus, sammas, hampaiden puhkeaminen, unihäiriöt
  • Lapselle: korvatulehdukset, infektiokierteet, ihottumat, allergiat, pelkotilat, vatsataudit
  • Naisille: hormonitoiminnan tasapainotus, lapsettomuus, virtsatietulehdus

Hinta

  •  75 € homeopaatin vastaanotto, kesto ensimmäisellä kerrallla vähintään 90 min., jatkokäynnit noin 60 min.
Homeopatiaa tarjoaa Sirpa Valtanen